Chianti er nok den mest berømte af de Italienske vine, og kommer fra netop dette område. Chianti er indbegrebet af den sød-sure kirsebærstil, med et strejf af teblade, et pust af violer og en god rygrad af tannin. Nøglen til disse vine er Sangiovese-druen, den er lettest i "Vini da Tavola", som kan fås i ethvert supermarked. De fyldigste og dermed dyreste er de 2 DOCG'er Brunello di Montalcino og Vino Nobile de Montepulciano. De findes ogs i nogle Rosso-typer som kan drikkes forholdsvis unge, hvor de dyrere skal lagres i længere tid for at fremelske den bløde tannin og syre.
Hvidvinene fra området er lette, tørre og neutrale. Mest kendte er Frascati og Orvieto. Lambrusco er en let, boblende hvid eller rød.
Årgangen betyder noget for de bedre rødvine. Er man til hvidvin kan disse drikkes dagligt, mens rødvinene kræver lidt kraftigere mad. De fineste fortjener et par års flaskelagring.
De finere vine fra området er investeringsegnede, mens de billigere vine giver en rigtig god valuta for pengene, og er så individuelle, at man ikke har råd til at lade være med at købe dem.
Smagslisten: (klik på navnet på vinen for at gå til vurdering)