Australien har måttet skabe deres egne regler lige fra bunden, regler som: åbenlys frugt, opulent tekstur, nye egefade og altsammen til fordelagtige priser - både røde og hvide vine. Grundstammen af druer er importerede europæiske druesorter som Carbernet Sauvignon, Shiraz, Chardonnay, Semillon og Riseling. Idag har Australien deres egne klassiske vintyper og veluddannede vinmagere.
I Australien laver hver vinprodecerende stat næsten alle vintyper. Trenden er lidt køligere klima og mere subtile vine. Men altid en med den særlige Australske modenhed, som er det eneste individuelle nationale særpræg.
Vinen kan komme fra en enkelt vinmark eller være blanding af vine fra alle staterne - eller en mellemting endda. Dvs. Australierne har specialiceret sig i at transportere druer over lange afstande, stadig med perfekte druer ved ankomst til bestemmelsessted. De australske vinmagere er uddannet til at producere flotte, rene og frugtige vine under forhold der ville afskrække mange europæiske vinbønder.
De 5 store vinområder i Australien er: New South Wales, Victoria, South Australia, Western Australia og Tasmania.
Smagslisten: (klik på navnet på vinen for at gå til vurdering)