De portugisiske rød og hvidvine er først nu ved at finde deres ståsted. Især rødvinene er der smagsvarianter som ikke findes andre steder f.eks. chokolade, blommer og vanille.
Der kommer gode rødvine fra Duorodalen, som også er kendt for portvin. Dão og Bairrada områderne byder på vine med mere urtesmag. I syd finder vi så Alentejo og Ribatejo, hvor vinene ofte er mere enkle i smag og struktur..
Hvidvine er som udgangspunk mindre spændende, men kan være friske og tiltalende. Portugal er dog i stand til at producere seriøse hvidvine med stor tør smag af honning og lanolin. Den mest markante hvidvin er Vinho Verde, de kan være søde, men også knastør og skarp med smag af abrikos og laurbær som også har en gennemtrængende syre.
Er man til Rosévin, går man ikke helt galt i byen med de portugisiske - de er faktsik bedre end de fleste.
Smagslisten: (klik på navnet på vinen for at gå til vurdering)